Feyenoord-trainer Slot denkt verder dan duel met Celtic

12 December 2023, 21:21 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord-trainer Arne Slot staat mogelijk niet met zijn sterkste opstelling in het veld wanneer zijn ploeg woensdag (21.00 uur) aan zijn laatste Champions Leagueduel van dit seizoen begint. Tegen Celtic gaat het vooral om de eer. De Rotterdammers eindigen zeker als derde in de groep, waarmee het Europese avontuur na de winter verder gaat met een duel in de play-offs om de knock-outfase in de Europa League.

Feyenoord wacht nog twee belangrijke duels: zondag voor de competitie uit tegen Heracles en drie dagen later voor de KNVB-beker thuis tegen FC Utrecht. "Iedereen wil graag spelen, maar we moeten ook het belang van de komende twee wedstrijden niet onderschatten", hintte de coach tijdens de persconferentie op het opstellen van enkele spelers die normaal niet in de basis staan. Het feit dat er in Glasgow alleen nog de eer en een aardig geldbedrag op het spel staan, speelt voor de coach ook een rol. "Als dit dè wedstrijd zou zijn waarin het draait om wie zich plaatst voor de knock-outfase van de Champions League, zou het inderdaad niet meewegen dat er nog duels met Heracles en FC Utrecht aankomen. Maar je wil natuurlijk nog wel wat laten zien in Europa en er zijn ook nog eens duizenden supporters meegekomen."

Slot zei dat Feyenoord dit seizoen in de Champions League veel pech heeft gehad. "Als je die wedstrijden terugkijkt, is het onvoorstelbaar dat je maar 6 punten hebt. Zoals Celtic naar mijn mening ook meer punten verdiende. Er komt ook een beetje geluk bij kijken. Dat hebben we niet gehad. Dat we morgen de hymne nog een keer horen zal bij ons het besef doen groeien dat we er volgend seizoen weer bij willen zijn."


Door: ANP